Gå en MTB-kurs och lär dig cykla säkert

Alla kan vara med och lära sig något nytt på våra MTB-kurser. Våra proffsiga kursledare lär ut bra tekniker för att du ska känna dig trygg och har kul när du cyklar på våra stigar och teknikbanor.

Att cykla mountainbike är både roligt och spännande, men det är lätt hänt att man vurpar och i vissa fall slår sig. Oftast beror det på för lite teknikträning, men kan lika gärna bero på att du är ofokuserad, lite rädd eller osäker. Våra kurser är till för att minska olycksrisken och öka upplevelsen. Därför lägger vi mycket träning på position, balans och att ha kul.

Tänk på att du alltid cyklar på egen risk! Du väljer själv om du ska göra övningarna eller avstår.

MTB-kurs för familjen
passar barn i åldern 7-11 år

För er som är nyfikna på MTB och vill upptäcka en otroligt spännande träningsform som ligger i tiden. Räkna med att du kommer bli biten, att cykla MTB är riktigt kul!

Detta ingår i familjekursen:

Våra proffsiga kursledare går först igenom cykelns funktion. Sedan cyklar vi iväg för att träna på att bromsa, attackposition, nedför och uppförsbackar. Alla övningar är anpassade så att alla får utmana sig själva och lära sig mer. När vi gått igenom grunderna cyklar vi ut på en tur där vi får testa våra nya kunskaper! Tänk på att ha en välservad cykel och bromsar som fungerar. 

Tid: ca 1,5 timme
Pris: 250 kr per person

MTB-kurs vuxna Steg 1 

Ta första steget och utmana dig själv! För dig som är nyfiken på MTB och som vill ge dig en chans att upptäcka en otroligt spännande och utmanade träningsform. Räkna med att du kommer bli biten, att cykla MTB är riktigt kul!

Detta ingår i kursen Steg 1:

Våra proffsiga kursledare tar er ut på en teknikrunda, ni får träna på attackposition, nedför- och uppförsbackar, enklare dropp, balansteknik, trappa med mera. Alla övningar är individanpassade så att även mer erfarna blir utmanade. Tänk på att ha en välservad cykel och bromsar som fungerar.

Tid: ca 1,5 timme
Pris: 325 kr per person