Isaberg nytt nav för cykel- och friluftssport i Sydsverige

2014-02-25

Skid- och fritidsanläggningen Isaberg genomför nu en storsatsning på cykel- och sportevents. På och runt berget har man dragit flera mountainbikeleder av varierande svårighetsgrad. Under året arrangeras också ett stort antal aktiviteter, från Outnorths friluftsmässa ”Fair Enough” till träningsläger inom löpning, cykel och multisport. >

Keith Johansson

Bild: Keith Johansson

  • ”Jag är sedan länge en passionerad cykelentusiast”, säger Keith Johansson, eventarrangör på Isaberg. ”Sedan många år har jag arrangerat olika cykelevents. Här på Isaberg har vi hittat den perfekt platsen med terräng för mountainbikeleder, fina landsvägssträckor och en praktisk och gemytlig central anläggning att samlas i för gemenskap, mat och logi.”

Redan 11-13 april äger årets första arrangemang rum - ett landsvägläger för t.ex. deltagare i Vätternrundan. Sedan följer i rask takt Mountainbike- och multisportläger och ett löpläger för Göteborgsvarvs- och Stockholm Marathon-deltagare.

  • ”Cykel-, löpning och multisport är perfekta komplement till vår alpina skidsportverksamhet på vintern”, säger Louise Söderlund, VD på Isaberg. ”Därför känns det naturligt att satsa på att utveckla sportkonceptet också för sommarsäsongen. Vår fina anläggning passar utmärkt för det.”

Isabergs sport- och fritidsanläggning genomför sedan några år en långsiktig utveckling och uppgradering av verksamheten. Satsningarna resulterade redan vid Svenska Turistgalan 2013 i första pris i klassen ”Årets comeback”. Utvecklingsarbetet fortsätter. Nu med satsningen på sport- och cykelevents, men även på utveckling av anläggingen med mountainbikeleder, höghöjdsbana och renovering av stugor och lokaler.